SE UCH DK UCH

NOVA

 
KORTA FAKTA OM NOVA
Namn: Lärkängen's Now And Forever
Kön: Tik
Färg: Brun
Född: 2003-04-13
HD: A/A
Meriter: SUCH DKUCH, flera BIR och BIM på utställning. Genomförd MH med "godkänt skott". Godkänt vallanlagstest. Meriterad för SBC:s allroundplakett i brons.
 
Foto t.h: Linda Jönsson

 

 

 

 

 

 

 

 
Nova kommer från Ann-Marie Öhqvist, kennel Lärkängen’s. Ända sedan hon var riktigt liten har hon varit en mattegris av stora mått. Varje morgon ligger hon på översta trappsteget nedanför grinden och väntar troget på att hennes idol ska stiga upp.
 
Nova har hittills haft fina framgångar i utställningsringarna. Knappt 2,5 år gammal slog hon till i Stockholm för rasspecialisten Johan Andersson (Alistair's) och knep tredje certet, championatet och toppade dagen med att åter bli BIR. Det är en dag vi gärna minns!
 
Nova har A på höfterna, vilket faktiskt alla hennes fem kullsyskon också har! Hon har också ett temperament som tilltalar oss, positiv, lyhörd och arbetsvillig oavsett om det åskar eller om det är andra smällare eller raketer som väsnas.
 
Förutom utställningar har Nova prövat på bruks (spår), agility, viltspår och fårvallning. Nova har godkänt anlagsprov i fårvallning och tillsammans med meriter från utställningsringen och en mentalbeskrivning är hon meriterad för Specialklubben för Bearded Collies allroundplakett i brons. Den pryder sin plats i bokhyllan!
 

Nova är mamma till två kullar födda 2006 respektive 2009. Vi har kvar enhane från varje kull som bor hos våra vänner Jenny och Lasse.

 
 
 

  CH LPI Alistair’s Knight Of Gold

CH Alistair’s Ironside

CH Potterdale Illusion

CH Woolpack’s Zweet Corn

CH Magicbrook Pretty Maid

Potterdale Playboy

CH Potterdale Final Choice

  CH Alistair's Upsydaisy

CH Woolpack's No Matter What

CH Alistair’s Lonesome Cowboy

CH Taildown’s Married To The Mob

CH Artix On The Rocks

CH Potterdale Illusion

Artix Indeed Impressive