SUCH DKUCH

 
KORTA FAKTA OM NOVA
Namn: Lärkängen's Now And Forever
Kön: Tik
Färg: Brun
Född: 2003-04-13
HD: A/A
Meriter: SUCH DKUCH, flera BIR och BIM på utställning. Genomförd MH med "godkänt skott".

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Linda Jönsson

 
Nova kommer från Ann-Marie Öhqvist, kennel Lärkängen’s. Ända sedan hon var riktigt liten har hon varit en mattegris av stora mått. Varje morgon ligger hon på översta trappsteget nedanför grinden och väntar troget på att hennes idol ska stiga upp.
 
Nova har hittills haft fina framgångar i utställningsringarna. Knappt 2,5 år gammal slog hon till i Stockholm för rasspecialisten Johan Andersson (Alistair's) och knep tredje certet, championatet och toppade dagen med att åter bli BIR. Det är en dag vi gärna minns!
 
Nova har A på höfterna, vilket faktiskt alla hennes fem kullsyskon också har! Hon har också ett temperament som tilltalar oss, positiv, lyhörd och arbetsvillig oavsett om det åskar eller om det är andra smällare eller raketer som väsnas.
 
Förutom utställningar har Nova prövat på bruks (spår), agility, viltspår och fårvallning, men det är lydnad som hon tycker är roligast och det är mest det som vi tränar på när tillfälle ges. Nova visade ett svalt intresse för får i ettårsåldern, men tycker i vuxen ålder att de blir allt mer spännande och vi hoppas få möjlighet att göra anlagstest på henne.
 

I mars 2006 födde Nova kennelns första kull med beardisvalpar. Fem hanar och tre tikar blev det Tre av hanarna är svarta och resten av gänget är bruna. En av hanarna, Magnum, har vi kvar på foder. Under 2009 hoppas vi på ytterligare en härlig valpkull efter Nova.  

 
 
 

  CH LPI Alistair’s Knight Of Gold

CH Alistair’s Ironside

CH Potterdale Illusion

CH Woolpack’s Zweet Corn

CH Magicbrook Pretty Maid

Potterdale Playboy

CH Potterdale Final Choice

  CH Alistair's Upsydaisy

CH Woolpack's No Matter What

CH Alistair’s Lonesome Cowboy

CH Taildown’s Married To The Mob

CH Artix On The Rocks

CH Potterdale Illusion

Artix Indeed Impressive