2008
 

Nyheter 2005 »    Nyheter 2006 »   Nyheter 2007 »

 
 
30-12

Idag presenterar Limerick (CH Firstone aus dem Elbe-Urstromtal) stolt att han ska bli pappa igen! Den blivande modern är Mollie (Goonie's Golly Miss Mollie) som bor på kennel Gonnie's. Valparna väntas i slutet av januari.

   
   
22-12

Lucky (Lp1 Alistair's Blue Nahema) 1996-09-10 - 2008-12-22. Sov gott älskade vän.

   
 
   
   
12-12

Idag fick vi röntgenresultatet på Limericks dotter Inez (Old Highland's Zweet Image). Hon har lika fina höfter som sin bror Ingo, A/A. Hurra!

   
   
29-11

Detta kom att bli en dag att minnas... det började illa med flera felkörningar och en GPS som tillslut gav upp helt och hållet när vi i hällande regn försökte hitta fram till danska beardisspecialen. Tillslut blev vi tvungna att ringa arrangörerna och säga att vi omöjligt skulle hinna fram i tid och undrade om det fanns någon som helst möjlighet att vänta lite med bedömningen. Kanske skulle vi i så fall hinna fram till det var dags för tikarna. Det var en otrolig lättnad att i det läget få höra att "Inga problem, det är klart vi väntar på er!" Detta kommer vi nog alltid vara oändligt tacksamma för... För vilken dag vi fick när vi väl hittade fram och kunde visa våra hundar (som faktiskt hann bli ordentligt iordninggjorda). Limerick (CH Firstone Aus dem Elbe-Urstromtal) fick certet och kan därmed titulera sig Nordisk Utställningschampion!! Nova (CH Lärkängens Now and Forever) ville inte vara sämre utan knep också hon certet och blev dansk champion! Som pricken över i stod de sedan BIR o BIM! Vilken otroligt häftig känsla! Stort tack till Inger Dahl som visade Nova i finalen! Och stort tack för alla fina ord om våra hundar, säger vi till danska Charlotte Höier som dömde idag!

   
 
 
BIR SUCH NUCH DKUCH Firstone aus dem Elbe-Urstromtal
BIM SUCH DKUCH Lärkängen's Now and Forever  
   
   
16-11

Idag var det dags för Östergötlands Beagleklubbs årliga utställning i Rökinge. Två av valparna från sommarens kull var med och skötte sig alldeles utmärkt - vilket var klart över förväntan eftersom de på valpkursen försöker brottas med varandra så fort tillfälle ges... Bella (M. By Design) visades av husse Henrik till en fin andra plats, medan syster Stella (M. By the Way) idag drog det längsta strået och vann klassen med HP. Senare vann hon över hanhundsvalpen och blev alltså Bästa valp! Grattis säger vi förstås till hela familjen Carlberg! Valparnas storasyster Stina (M. All Over), ville inte vara sämre och slutade som BIR!

Utställningen skulle ha dömts av Håkan Hedekäll, men han blev tyvärr hastigt sjuk (?) och för att utställningen skulle kunna hållas över huvudtaget fick C-C Gustafsson avbryta sin harjakt och i stället ställa upp som domare.  

   
 
  Fr v Bella (McHaire By Design) och Stella (McHaire By the Way) på utställningspremiär, 5.5 månader gamla.
   
 
  Stina (MCHaire All Over), till vänster, vinner sitt tredje raka BIR på Östergötlands beagleklubb.
   
   
02-11

Idag önskar vi Sassa (M. Marigold N) och hennes nya värmländska familj ett stort lycka till och hoppas att Sassa ska komma bra överens med "storasyster" Muffin och övriga familjemedlemmar! Tack säger vi till Annica, Staffan och Arvid som tagit så väl hand om henne fram till idag.

   
   
 14-10

Idag fick vi goda nyheter från Motala där Limericks son Ingo (Old Highland's Prizefighter Image) bor. Han är röntgad med resultat A/A! Hurra! Eftersom Ingos syster Inez löper just nu får hon vänta lite med HD-röntgen.

   
   
 08-10

Vi gratulerar Summer (CH Firstprizeberas Donasummer) som har fött 3 hanar och 6 tikar, alla svarta! Följ kullen på kennel Firstprizebears hemsida.

   
   
 04-10

Limerick har idag erövrat sitt norska championat i Kongsvinger! Mr. Rafael Malo Alcrudo från Spanien placerade honom som andra bäste hane och eftersom bästa hane redan är internationell champion kommer Limerick också att få cacibet! Nova fick också följa med och njöt i fulla drag av att få sträcka ut i ringen igen. Hon slutade som 3:a i öppenklassen med ck. Vinnare av hennes klass och sedemera bästa tik blev vårt resesällskap Penny (CH Lärkängen's Penny Lane). Stort grattis till Anne-Marie och Jenny och tack för en himla trevlig utflykt! 

   
   
 23-09 Vi har en 1,5 år gammal bearded collietik som söker ett nytt hem. Se mer här.
   
   
 21-09

Dagen började med att Leif sköt säsongens första hare för Stina! Resten av dagen gick också i beaglarnas tecken då vi hade det stora nöjet att återse våra beaglevalpar från sommarens kull! De är nu nästan fyra månader gamla. Alla fyra flickor dök upp och hade en intensiv eftermiddag med mycket bus, lek och fortsatt fostring av mamma Guinness. Valparna fick också pröva på att gå ett kort viltspår, vilket de klarade galant. Tack till er alla för att ni tar så väl hand om valparna och för att ni kom idag, inte minst Lasse och Kajsa som åkte tåg ända från Lund! Du kan se fler bilder på valparna på kullens egen sida.

   
 
 

Från vänster: Molly (M. By Now), Stella (M. By the Way), Bella (M. By Design) och Kajsa (M. By My Side)

   
   
 14-09

Idag har vi haft en träff i fårhagen för McHairebeardisarna! Mot alla odds denna höst sken solen på oss i Gryt och vi fick en härlig dag tillsammans. Sex av Novas valpar från förra året dök upp. För de flesta var det första gången de träffade får och precis som sin mor visade de intresse, men behöver nog sova på saken innan de tänder till ordentligt. Magnum och Sudden har varit i fårfållan tidigare och det märktes tydligt, då de vallade på riktigt bra idag! Stort tack för att ni kom det är så roligt att träffa era hundar! Tack också till Helene och hennes tålmodiga får!

För fler bilder, klicka på fotot nedan.

   
 
 

Från vänster: Magnum, Sassa, Ture, Meja, Sudden och Alice.

   
   
 08-09

Summer (CH Firstprizebears Donasummer) är idag konstaterad dräktig! Hon är parad med den unge Attrejo (NORDJV-07 Svassas Born to Impress). Valparna föds på kennel Firstprizebears runt 12:e oktober.

   
   
 01-09

Summer (CH Firstprizebear's Donasummer) har nu åkt hem till sin uppfödare och ägare i Belgien. Det har varit väldigt roligt att ha denna vackra, mysiga och rara hund här och både vi och hundarna saknar henne redan. Nu hoppas vi förstås på att hon är dräktig och att det snart föds ett härligt gäng belgisk-svenska beardisar hos Conny och Harry!

   
   
 10-08

Vår belgiska gäst Summer (CH Firstprizebears Donasummer) slog idag till och vann cert och blev tredje bästa tik på den internationella utställningen i Askersund! Därmed kan hon lägga titeln SUCH till sin redan digra titellista. Hennes lillebror Limerick placerade sig som reserv bland hanarna. Dömde gjorde den danske rasspecialisten Hans Erik Pedersen (Shepherdess).

   
 
   
   
 01-08

Under två dagar har vi varit ett glatt gäng på åtta personer som har gått vallningskurs för Eva Myrbrink. Vi har hållit till i Gryt med närhet till vatten och bad, vilket var ett måste för både två- och fyrbenta i värmen. Från oss fick Nova, Limerick och Magnum följa med och de visade alla tre vallningsanlag och med lite mer fårvana (och lite svalare temperatur!) hoppas vi kunna göra anlagstest på dem alla tre framöver. Även Magnums bror Sudden var med på kursen och visade att han i grund och botten är vallhund. Stort tack till Helen för att du fixade med detta!

   
 
 
Nova (CH Lärkängen's Now and Forever) försöker få ordning på fåren i Gryt
   
   
  25-07

Nu har våra beaglevalpar flyttat till sina nya hem och vi önskar Kajsa, Bella, Stella och Molly med respektive familj ett stort lycka till!

   
   
 06-07

Under världsutställningens sista dag skulle svenska Catharina Linde-Forsberg skipa rättvisa bland 51 anmälda beagletikar. Endast åtta av dessa var svenskägda och övriga konkurrenter kom från Thailand (!), Ryssland, Polen, Italien, Spanien, Holland, Tjeckien, Finland, Danmark och Norge.

Snacka om att lyckan var stor när Stina så travade till sig första platsen i öppenklassen! Här har vi skrutit på hemsidan om våra pojkar och deras fina placeringar och så går Stina och vinner sin klass...hon ska då alltid vara värst :-)

   
   
  05-07

Idag var det circuit-utställningar för båda våra raser. Beardisarna höll till på Lida friluftsgård och hanarna bedömdes av brittiska Mrs Lesley Tomlinson. Hon gav båda våra pojkar 'excellent', men ingen av dem blev placerad idag.

Beaglarna bedömdes av danske Paul Örnemark på Almare-Stäket. Stina (McHaire All Over) visades av Ewa Swedare och även Stina fick 'excellent', men ingen placering. TACK Ewa för hjälpen!

   
   
04-07

Äntligten var det dags för världsutställning i Stockholm! Idag bedömdes beardisarna och Charlotte Sandberg (Farmarens) skipte rättvisa bland tikarna, medan hennes syster Ulrica Göransson (Farmarens)dömde hanhundarna. Magnum (McHaire Magnum N) deltog i juniorklassen tillsammans med 16 andra hanar. Han fick finfin kritik och slutade på en hedrande fjärde plats!

Championklassen hade dragit hela 26 anmälningar från nio olika länder! Klart yngst i startfältet var vår Limerick (CH Firstone aus dem Elbe- Urstromtal), som trots detta gjorde oss oerhört stolta genom att knipa en tredje placering! Vilka pojkar vi har!

Vi säger också ett stort grattis till Anna och Jens på kennel Svassas som i mycket hård konkurrens blev BIS-2 med sin ungdomliga uppfödargrupp!

   
   
10-06

Pappa Limerick önskar sina första barn en riktigt bra första födelsedag!

   
   
01-06

Sudden (McHaire Maestro N) vann idag juniorklassen med ck och blev reserv bästa hane på SKK Internationella i Norrköping! Dömde gjorde Rita Kadike-Skadina från Lettland. Stort grattis säger vi till Kristian!

   
 
 
McHaire Maestro N
   
   
27-05 Guinnes fick fyra tikvalpar. Du kan följa kullen på valpsidan.
   
   
26-05

Bosse (McHaire Master N) är höftledsröntgad med resultatet A/A .

   
   
25-05

Guinness är konstaterad dräktig och nu ser vi fram mot beaglevalpar sista veckan i maj. Läs gärna mer på valpsidan!

   
   
04-04

Fem valpar i vår beardiskull är nu röntgade. Fyra av dem med resultat A/A! Grattis säger vi till Magnum, Alfons, Bosse och Meja och deras ägare! Men aldrig får man vara riktigt glad... Alice fick resultatet C/C vid sin röntgen, vilket förstås känns väldigt tråkigt.

   
   
17-03 På söndagen var det dags för internationell utställning i Malmö och Limerick fick alltså gå först i championklassen denna dag. Ännu med en del unghundspäls kvar kände vi oss lite som föråkare i denna klass. Domare Felix Cosme från UK placerade honom som trea i klassen med ck, men det blev ingen placering i bästa hanhundsklass idag. Vi är hur som helst helnöjda med helgen ändå!  
   
   
16-03

Limerick blev champion på specialen i Helsingborg i lördags!!! Endast 24 månader gammal och på första starten i öppen klass slog han till och knep certet som berättigar honom till championatet. Domare Eva-Lena Munkvall placerade honom även som tredje bästa hane. Det var inte utan att hans stolta matte fällde en och annan glädjetår. Stort tack för alla gratulationer som vi har fått!

På kvällen firade Limerick sina framgångar tillsammans med Mollie och vi hoppas på att detta resulterar i en kull härliga valpar på kennel Goonie's!

   
   
07-03

Idag hurrar vi för Novas valpar som redan fyller 1 år! Stort grattis Meja, Alice, Sassa, Sudden, Bosse, Alfons, Ture och Magnum!

   
   
17-02

Magnum har varit på inofficiell utställning i Köping. Domare Gunilla Skallman gjorde honom till BIR och Grupp-1:a. Per-Erik Wallin valde sedan att placera honom som BIS-4 bland ca 300 anmälda hundar.

   
 

   
   
24-01

Nova (Ch Lärkängen's Now and Forever) kommer att paras med Limerick (Firstone Aus dem Elbe-Urstromtal) under vintern/våren. Vi hoppas att valparna får ärva sina föräldrars stabila temperament och sunda anatomi. 

Guinness (Champhurst Forgotten Dreams) kommer också att paras under våren. Vi har ännu inte bestämt vem som ska få äran att bli pappa.

Se mer på valpsidan.

   
   
05-01

Vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året, men börjar med att sammanfatta det förra. År 2007 blev ett väldigt bra år för oss på McHaire! Vi minns bland annat: 

Vår första kull med beardisvalpar. Nova och Pinocchio fick tillsammans 8 ljuvliga valpar. Nova var en mycket duktig mamma och valparna har alla funnit sig väl tillrätta i sina nya hem. 

Magnum (McHaire Magnum N) debuterade på specialen i Västerås och blev BIS-valp, endast 4 månader gammal.  

Limerick, vilket år han har haft! Efter ett par perser i början av året fick vi reda på att han har A-höfter och att han har flera trevliga mentala egenskaper (bla är han skottfast). Vi har matchat honom hårt under året och ställt ut honom vid 13 tillfällen. Det har resulterat i 12 ck, 10 klassvinster (aldrig sämre än 2:a), 9 placeringar i bästa hanhundsklass, 2 cert, 1 CACIB och 1 BIM. Vår unghund slutar som 4:e bästa utställningshane under år 2007. 

Limerick blev också far för först gången. Både sonen och dottern bor kvar hos sin uppfödare på kennel Old Highland's.

Stina, den förstfödda på kenneln, har också hunnit med några varv i utställningsringen. På fem utställningar har hon skrapat ihop 2 BIS (Beagleklubben), 1 BIM och ytterligare två placeringar i bästa tikklass. Hon har också godkänt anlagsprov i viltspår. Under hösten har hon tagit flera steg framåt när det gäller jakten och hon har emellanåt riktigt bra tryck på hararna.