2007
 

Nyheter 2005 »    Nyheter 2006 »

 
07-12-16

Utställningssäsongen avslutades som vanligt med den stora tillställningen på Älvsjömässan i Stockholm. I år var det nytt anmälningsrekord och det var många beardisar och beaglar anmälda. Limerick avslutade året med att för 10:e gången vinna sin klass med ck! Placeringarna i bästa hanhundsklass gjordes dock upp bland de stora pojkarna denna dag. Dömde gjorde danska Charlotte Höijer. 

På söndagen var det så dags för beaglarna där vi förutom flera vinstrika svenska beaglar också hade ett tiotal tillresta finska beaglar att tävla mot. Finland har många vackra beaglar och mycket riktigt tog de med sig BIR, BIM och flera andra placeringar hem. Stina slutade som 4:e bästa tik, något som vi är klart nöjda med med tanke på den tuffa konkurrensen! Keke Kahn, USA dömde.

I rasklubbens monter fanns Novas dotter Meja (McHaire Mapel N) på plats tillsammans med matte Ulla. Meja såg ut att stortrivas och bytte pussar mot kliande under hela helgen. Tack för att ni gjorde så bra reklam för vår ras!! 

   
   
07-11-11

Det har varit lugnt på utställningsfronten ett tag, men det tog vi igen idag med två utställningar, både beaglespecial och valputställning.

På beaglespecialen i Rökinge skulle Stina (McHaire All Over) försöka försvara sin BIR-titel från vårens specialutställning. Det var ovanligt många hundar anmälda, men det hindrade inte Stina för att lyckas upprepa sin vinst. Vår lilla vildhjärna slutade som BIR igen! Vi gratulerar också jaktkompisarna Anton och Hunter som slutade som BIM. Domare var Morgan Wackt.

Östergötlands årliga valputställning i Mjölby växer för varje år och det är lätt att förstå varför. Utställningen är mycket välorganiserad och klubben ser till att bjuda in kunniga och populära domare. I år hade man även infört gruppfinaler, vilket gjorde att många slapp vänta så länge på BIS-finalerna. Totalt var 330 valpar anmälda, de flesta (drygt 160) i åldern 6-9 månader, som var den klass där tre av beardisvalparna från vårens kull deltog. Meja (McHaire Mapel N) och Sudden (McHaire Meastro N) fick båda hp och slutade som två i sina respektive klasser. Det längsta strået drog vår egen Magnum (McHaire Magnum N) som blev BIR-valp och så småningom BIS-3! Ett STORT tack till Jenny, Lasse och Emily som vårdar honom på bästa tänkbara sätt!

Vi gratulerar också Limericks dotter Inez (Old Highland's Zweet Image) till BIM-rosetten i klassen 4-6 månader. Hon visades mycket proffsigt av sin matte Michelle! Domare var Patrik Cederlöf.

Det är alltid roligt när det går bra på utställning, men att vinna med egenuppfödda hundar ger onekligen segerns sötma en extra krydda! Den här dagen lever vi på ett bra tag!

   
 
 
McHaire Magnum N

BIR & BIS-3 valp!

   
   
07-09-25

Nu är det ingen hemlighet längre! Innan vi lämnade höstrusket för en varm och solig vecka i Montenegro passade vi på att gifta oss på Arlanda. Vi ställde till med dubbelbröllop tillsammans med vårt ressällskap Leifs bror Örjan och hans Lina. Nu heter hela familjen Festin i efternamn.

   
   

07-09-16

Grattis till Kristian och Sudden (McHaire Maestro N) som idag debuterade i utställningsringen och blev BIS-R valp på Norrköpings brukshundklubbs inofficiella utställning!
   
 
 

Sudden (McHaire Maestro N) kopplar av inför bedömningen 

   
   
07-09-10

Idag fyller vår grand old lady 11 år! Vi hurrar och lyfter på hatten för Lucky (Lp1 Alistair's Blue Nahema). För några veckor sedan fick hon sin pensionärsfrisyr, eftersom hon blivit så håröm på senaste tiden. Hörseln har blivit lite sämre det senaste året, men ännu styr hon hundflocken med en järnhand, vår blåa järnlady.

   
 
 

Lucky

   
   
07-08-25

Idag har vi haft valpträff och sju av Novas åtta valpar kom hem på besök. Vilket gäng! Sju stycken härliga lurvar, fem och en halv månader gamla, som for omkring i skogen medan vi tvåbenta hade picknick. Det var så roligt att se dem igen, så välskötta och välmående. Att se dem leka ihop igen var nog den största behållning av dagen! Stort tack till er alla för att ni kom och hoppas att det blir fler träffar framöver, då även syster Alice förhoppningsvis kan vara med. 

   
 
 

Från vänster: Meja, Magnum, Sudden, Bosse, Alfons, Ture och Sassa. Eller som de officiellt heter: Mapel, Magnum, Maestro, Master, Matrix, Major och Marigold.

   
   
07-07-23
Nedan presenterar vi stolt en bild på Limericks dotter och son! De kallas för Inez och Ingo och är födda på kennel Old Highland's. På bilden har de hunnit bli fyra veckor gamla.
   
 
 
Old Highland's Zweet Image (Inez) &
 Old Highland's Prize-fighter Image (Ingo)
   
   
07-07-21
Vilken dag vi har haft i Västerås idag där SBC höll sin specialutställning! Genom Magnum (McHaire Magnum N) gjorde den förste McHaire-beardisen debut i utställningsringen. Endast 4,5 månad gammal valde domaren honom till dagens bästa valp (av 15)! Vi är mycket glada i denna härlige kille och skulle gärna behålla honom. Men vi tycker också att han förtjänar ett hem där han får mer tid än vad vi kan ge honom, se valpsidan.
   
 
Limerick har skämt bort oss med flera fina klassvinster under året och gjorde oss inte besvikna idag heller. Åter igen vann han unghundsklassen med ck, men idag räckte det inte till någon placering i bästa hanhundsklass. Dömde gjorde brittiske rasspecialisten mr. Peter Fox, kennel Bushblades.
   
 

 

BIS-valp McHaire Magnum N & BIM-valp Malandex Xpatriate

   
07-07-14
På McHaire hurrar vi idag mer för vår kronprins Limerick än för någon kronprinsessa! På dagens internationella utställning i Tvååker vann han sitt andra cert och slutade som tredje bästa hane. Dömde gjorde rasspecialisten Johan Andersson, kennel Alistair's.  
   
   
07-07-07 Idag har Leif gjort debut i utställningsringen! Han och Stina deltog på en inofficiell utställning i Åtvidaberg. De skötta sig utmärkt båda två och mycket träning fick de, eftersom Stina blev BIR, BIG-1 och slutligen BIS-R. Dömde gjorde Ursula Nielsen, som är auktoriserad beagledomare.
   
 
  Husse och hans hound debuterar i utställningsringen
   
   
07-07-01
Visby bjöd på både nationell och internationell utställning i helgen. På den nationella utställningen under lördagen dömde beardisarna av Eva Borg. Limerick vann sin klass och slutade som tredje bästa hane.
 
Så kom söndagen, som skulle visa sig vara vår dag! Limerick fick äntligen sitt första cert, efter att fem gånger ha varit tvåa på det. Hurra!! Och inte nog med det, han blev bästa hane och fick därmed också sitt första CACIB - endast 16 månader gammal! Dömde gjorde norska Kari Granaas Hansen. Till Gotland hade vi lånat med oss treåriga Helga (Old Highland's Fall Head Over Heels), endast utställd en gång tidigare. Hon var oplacerad på lördagen, men tog igen det resultatet med råge då hon slutade som BIR på söndagen! Stort grattis till uppfödare och ägare Marianne Johansson! 
 
Vi var ett stort och glatt gäng som under helgen bodde hemma hos Elisabet Strindberg och vi vill tacka både henne och Bernt för gästfriheten och för fantastiskt god mat! Till dem och till er andra säger vi tack för himla trevligt sällskap och grattis till alla fina resultat!
   
 
  BIM Firstone Aus Dem Elbe-Urstromtal och BIR Old Highland's Fall Head Over Heels
   
   
  07-06-17
Avesta bjöd idag på regn och nationell utställning. Beardisarna dömdes av rasspecialist Jan Stääv (Nickelbys) som valde Limerick till bästa unghane och också placerade honom som tvåa bästa hane.
   
   
07-06-13
Vi utbringar ett fyrfaldigt leve för våra beaglevalpar som idag fyller två år! Grattis Stina och Betty!
   
   
07-06-13 Här är en bild av våra två hanvalpar som söker nya ägare. Intresserad? Välkommen att kontakta oss.
   
 
   
   
07-06-10
Östergötlands Kennelklubb arrangerade i helgen utställning i Norrköping. Våra unghundar Stina och Limerick deltog och skötte sig bra. Båda vann sin klassmed ck, sedan drog Stina det längsta strået och blev bästa tik och BIM för engelske domaren Mr. Ken Sinclair. Stina fick fin kritik: "Quality bitch. Lovely made and shaped. Good neck and shoulder. Excellent topline. Good quarters. Moves really well."  Mrs Ros Bacich, Australien, placerade Limerick som fjärde bästa hane.
   
 
  BIM McHaire All Over och BIR J Starmaids Leader of the Pack.
   
 
Den roligaste nyheten som vi har att berätta från denna dag är dock att Limerick har blivit pappa!! Vi önskar mor och barn på kennel Old Highland's lycka till!! 
   
   
07-06-04
I helgen har SBC hållit en dubbelspecial i Falsterbo. På lördagen dömde Nina Lönner Andersson (Alistair's) hanhundarna medan brittiska Anne Andrews (Hecatie) tog sig an tikarna och på söndagen skiftade de förstås. Vi hade en lugn helg då vi bara hade Limerick med oss. Han har hunnit fylla 15 månader och debuterade därmed i unghundsklass. Och han gjorde det bra! På lördagen vann hann klassen med ck och Nina placerade honom som tre av alla hanhundarna! Eftersom det var "Kannan" skulle även bästa unghund utses och här drog Limerick det längsta strået och vann över unghundstiken.
På söndagen var det något fler hanhundar anmälda. Limerick vann åter sin klass med ck och när det var dags för bästa hane blev han placerad på fjärde plats.
Även om vi båda dagarna var såååå snubblande nära det efterlängtade certet är vi mycket, mycket nöjda med de finfina resultaten och alla vackra ord vi fick från både domare och medtävlare. 
   
   
07-06-01

 

Limerick ska bli pappa! Som ett resultat av hans träff med CH Old Highland's Zweet As Chocolate kan vi nu känna att det sparkar i hennes mage! Om du är intresserad av en valp kontakta Marianne Johansson (kennel old Highland's) på tfn 0141-232021
   
   
07-05-21 Våra beaglar har idag varit och gjort viltspårsprov. Guinness gick i öppenklass och spårade glatt upp rådjursklöven. Hon fick ett första pris för sin insats. För Stina var det första gången hon spårade i tävlingssammanhang och hon gick förstås i anlagsklassen. Hon skötte sig och spårade säkert, trots att spårläggaren hade sett fem harar skutta omkring där på morgonen. Stina blev godkänd för sin insats. 
   
   
07-05-17

 

Idag har Nova varit i Nacka och spelat in en reklamfilm för ett städmedel! Hon blev först genomblött med vatten och sedan ordentligt nedsmutsad med lera, smutsigt vatten och kol. Rena mardrömmen för en beardisägare... Väl inne i studion skulle hon stå stilla på en plats och på kommando ruska av sig den smutsiga sörjan på vita utemöbler. Det blev flera omtagningar, men producenterna var väldigt nöjda med resultatet. Reklamsnutten kommer att sändas i flera världsdelar, men tyvärr inte i Europa. På bilden sitter Nova i sin egna loge! 
   
 
   
   
07-05-12
Östergötlands Beagleklubb höll idag sin vårutställning i Åkerslund. Solen strålade på utställare och liljekonvaljer. Dömde gjorde Curt-Christer Gustafsson och han valde att kora Stina (McHaire All Over) till dagens bästa beagle. Hurra! Hon har ett fint facit, trots sin ungdom har hon på tre starter hunnit med två BIR! Nästa månad fyller hon två år, vår lilla Stina Bus.
   
 
   
   
07-04-18 Denna vecka har valparna lekt mycket ute i trädgården och det uppskattar de verkligen! Lite foton finns på valpsidan (5 veckor).
   
   
07-04-15
 

 

Idag har Limerick varit med om en promenad utöver det vanliga! Plötsligt flög det upp en overall i väldig fart bara ett par meter framför nosen på honom. Lie senare rasslade det högt av kedjor, spöken dök upp och tillsist blev det skottlossning. Vi var alltså och genomförde MH (mentalbeskrivning hund) på Linköpings brukshundklubb. Han reagerade ungefär som vi förväntat oss, även om värmen (dryga 20 grader i mitten av april!) gjorde att bensinen tröt litegrann mot slutet. "Känd mental status" är nu instämplat i hans stamtavla efter att alla momenten genomförts.  
   
   
07-04-07 Idag har vi varit på Lilla Stockholm. Limerick vann juniorklassen med ck och slutade som trea bästa hane! Bästa hane och BIM blev hans pappa Tolly (GBCH Diotima Sea Wolf at Ramsgrove) som nu gästar Farmarens kennel. Vi gratulerar honom till cert, cacib och championat!
   
 
  Limerick (t vänster) och hans pappa Tolly (CH Diotima Sea Wolf at Ramsgrove)
   
   
07-03-31 I dag har valparna flyttat ner i köket och fått en ny större hage att utforska. De har också kommit underfund med att äta mat, även om bordsskicket ännu lämnar en hel del att önska..
   
 
   
   
07-03-07
Nu är de här! På onsdagskvällen födde Nova utan komplikationer åtta valpar. Se mer på Valpsidan.
   
 
   
07-03-05
Nova är dräktig och nu ser vi hur magen växer från dag till dag! Läs mer på valpsidan!
   
07-03-03
Idag fick vi besked om Limericks röntgenresultat: A/A Hurra!!
   
07-01-21
Han gjorde det igen! Idag trotsade vi snöstormen och åkte till Örebro på utställning. Omkring 300 valpar (4-12 månader) och ännu fler vuxna hundar var anmälda. Rasspecialist Nina Lönner-Andersson (Alistair's) gjorde Limerick till både BIR- och BIG-valp. Henrik Johansson gav honom BIS-rosetten! Märkligt så kort resan hem kändes...
   
 

   
   
07-01-07
Idag har det äntligen skett - Nova är parad med Pinocchio! Nu hoppas vi på valpar i vecka 10. Se mer på valpsidan.
   
Under 2006  har hundaktiviteterna fått stå tillbaka en del, då  vi fått erfara hur otroligt mycket tid ett litet barn slukar! De fyrbenta ungdomarna har dock fått ett par tillfällen att visa upp sig i utställningsringen under året och vi minns med glädje Stinas BIR och grupplacering i Borås samt Limericks BIS-placering i Mjölby.