2006
 

Nyheter 2005 »

 
 

19 november

 

Idag gick Östergötlands årliga valputställning av stapeln. Över 100 valpar i åldern 6-9 månader var anmälda. Bearded collie dömdes av Fredrik Steen, som gav Limerick BIR-rosetten. BIS dömdes av Patrik Cederlöf som valde att ge BIS-rosetten till, just det, Limerick!!

 
Foto: U. Nielsen
 
 

15 oktober

 

Guinness har fått upp farten i skogen och drev i helgen både räv och hare. Räven kom undan med ett motionspass på sådär 1,5 timme i lördags medan drevet på en hare idag slutade med ett skott, efter ungefär en timmas drev. Husse var nöjd med helgen och firade med att dricka en Guinness...  

 
 
 

1 juli

 

Stina, (McHaire All Over) blott 12 månader gammal, blev både BIR och BIG-4 i Borås idag! Norska beagleuppfödaren Anne-Marit Olsen dömde både rasen och gruppen. Vi är förstås mycket nöjda med detta, speciellt som det var officiell tävlingsdebut för en McHaire-h(o)und!

 
McHaire All Over - BIR & BIG-4 på SKK Borås
 
 

13 juni

 

Idag hurrar vi för våra beaglevalpar Betty och Stina som fyller ett år. Hipp Hipp hurra!

 
 

19 april

 

Idag hälsar vi vår "belgiske vallare" Limerick välkommen till Sverige och till vårt gäng! Limerick, eller Firstone Aus dem Elbe - Urstromtal som han heter officiellt, är uppfödd av Cornerlia Loest i Belgien. Han är efter brittiske CH Diotima Sea Wolf at Ramsgrove och undan CH Firstprizebear's Z'Tampa. Klicka på fotot av honom för att komma till hans egen sida.

 
 
 

13 april

 
Välkommen till världen, vår efterlängtade son, Anton, som föddes på skärtorsdagen!!
 
 

2 mars

 

Under årets sista jakttillfälle ville inte Stina, åtta månader gammal, visa sig sämre än sin mor. Hon väckte på ett färskt harspår och fick också upp haren. Efter en och en halv timmas jagande och lite hjälp från husse vid ett par tillfällen kunde han skjuta den första haren för Stina. Det var svårt att avgöra vem som var stoltast då de kom hem från jakten!

 
 

24 februari

 

Jaktsäsongen går mot sitt slut och nedan ses resultatet av de två senaste jakterna med Guinness. Även vår valp Stina har visat gott gry ute i jaktmarkerna där hon med stor entusiasm drivit några harar. 

 
 
 

5 januari

 

Det nya året har fått en sorlig inledning då vi idag har vi tagit farväl av Simson. Vi är mycket tacksamma för de nästan tolv år vi fick tillsammans med honom. Han var en mycket stor personlighet och han har lämnat ett tomrum efter sig som ingen kommer att kunna fylla. Sov gott vännen!

 
 

Höjdpunkter från år 2005    

 

Detta var året då vi registrerade vårt kennelnamn!

 

    I juni födde Guinness (Champhurst Forgotten Dreams) kennelns första valpkull, tre ljuvliga beaglevalpar. Stina (McHaire All Over) finns kvar hos oss.

 
  Vår beardis Nova (CH Lärkängen’s Now and Forever) erövrade sitt svenska utställningschampionat och dessutom slog till med två BIR och ett BIM!