SUCH NUCH DKUCH

LIMERICK

 

Foto: Elisabet Strindberg
 
KORTA FAKTA OM LIMERICK
Namn: Firstone Aus Dem Elbe-Urstromtal
Kön: Hane
Född: 2006-02-19
Färg: Svart
Uppfödare: Cornerlia Loest, Belgien
HD: A-A
Meriter: SE UCH NO UCH DK UCH, BIR & BIM,  2 CACIB på utställning. Genomförd MH med "godkänt skott". Godkänt vallanlagstest. Meriterad för SBC:s allroundplakett i brons. Lämnat championavkomma.

 

 

 
 

Limerick är uppfödd av Cornelia Loest i Belgien och hans stamtavla bjuder på en blandning av brittiska, belgiska och franska linjer. Pappa Tolly är nämligen från Storbritannien, medan mamma Tampa är född i Belgien och har franskt påbrå. 

 

Hans utställningskarriär har hittills varit spikrak, med championat på första starten i öppenklassen, endast 24 månader gammal (dessutom på en special!) och innan året var slut hann han bli både norsk och dansk champion och toppade säsongen med att bli BIR på danska specialen.  

 
Denna herre är utrustad med ett härligt självförtroende och det var ingen tvekan om att han, trots sin ungdom, skulle ta över som flockledare när vår tidigare hund Lucky började bli gammal och drog sig tillbaka från denna post.
 
Limerick är också vår utbrytarkung - helt omöjlig att hålla instängd. Att hoppa/klättra över rastgårdens 180 cm höga staket är en baggis, liksom att ta sig ut ur en hundbur. På utställningarna föredrar därför både han och hans matte att ha honom på trimbordet, för där älskar han att vara – mest för att han då kommer i perfekt höjd för att pussa på alla som råkar gå förbi!
 

Han har en positiv attityd till det mesta som han har fått prova på, men fårvallning är nog det roligaste han har varit med och han klarade sitt anlagsprov med glans. Att bära omkring på saker, speciellt på sin och andras rostfria matskålar, är en annan av hans favoritsysselsättning.

 

Limerick har hittilldags blivit far till fem valpkullar i Sverige, varav en här hos oss, och en i Holland. Flera av dem har vunnit cert på utställning och några har hunnit bli champions. Av de valpar som är HD-röntgade har samtliga A-höfter. 

 

 

11 månader

 

 

  CH Diotima Sea Wolf At Ramsgrove

CH Gillaber Drummond

CH Gillaber Tillycorthie

Gillaber Cairnacay

CH Natterjack Just Perfect For Diotima

CH Potterdale Just William

CH Diotima Blue Kisses To Naterjack

  CH Firstprizebears Z'tampa

CH Firstprizebears Vancouver

Firstprizebear Emerson

CH Firstprizebears Hillary Clinton

CH Firstprizebears Kokomo

CH In Petto Du Blason De Kerlan

CH Firstprizebears Florida